Hvorfor velger store aktører å etablere seg i Røyken Næringspark?

Hvorfor velger store aktører å etablere seg i Røyken Næringspark?

Ideen til Røyken Næringspark ble unnfanget allerede i 2000 av noen fremtidsrettede lokalpolitikere i Røyken, og næringsparken har vært en stor suksess fra første spadetak.

Når kommunene Røyken, Hurum og Asker i januar blir stor-kommunen Asker, skal det bli enda mer attraktivt å være næringsdrivende innenfor den nye kommunegrensen. Det er ikke flust med ledige næringstomter mellom Oslo og Drammen. Kombinasjonen av sentral beliggenhet og billige tomter og leiekontrakter er vansklig å oppdrive. Men takket være fremsynte politikere har man klart å tilfredsstille alle krav gjennom Røyken Næringspark. Tomtene er sentralt plassert på Hurumhalvøya, mellom Oslofjorden og Drammensfjorden.

Sentralt på Østlandet: Med 20 minutter både til E6 og E18, og med den viktige E134 rett utenfor døren.


– Røyken Næringspark er utviklet av det kommunale selskapet Røyken Eiendomsutvikling AS – som utvikler og selger tomtene i næringsparken. Vi har satset på store og små industribedrifter med behov for moderne lokaler innen lager, logistikk, industri og verksted. Her får man skreddersydde lokaler som dekker alle behov, og masse plass i naturskjønne omgivelser, forteller Ola Mæhlum, daglig leder av Røyken Eiendomsutvikling.

Likevel er det den unike beliggenheten som er den aller største fordelen ved å flytte til næringsparken. Røyken Næringspark ligger så sentralt på Østlandet som mulig – med 20 minutter både til E6 og E18, og med den viktige E134 rett utenfor døren. Dette var viktig for Birger N. Haug, Atle Brynestads lager- og logistikkvirksomhet for Christiania Glasmagasin, Porsgrund Porselen og Hadeland Glassverk og verdens nest største leverandør av forskalingssystemer, Doka.

Et enkelt valg
Birger N. Haug, som i 2015 var på jakt etter et nytt, stort ferdiggjøringsanlegg for nye og brukte biler, flyttet til Røyken Næringspark i 2016.

– Da Røyken Næringspark dukket opp som en mulighet, var valget enkelt. Stedet ligger helt ideelt strategisk plassert for oss som nå får rundt 12.000 vogngjennomganger i året, hvorav 9000 av dem er gjennom eget salg (2018). Nye biler kommer jo med båt til kaia i Drammen, men de må gjennom klargjøring og diverse montering på verksted før kunde kan få bilen utlevert. Det skjer nå i vårt flotte anlegg i Røyken Næringspark – ja, jeg har selv kontor her, forteller adm. dir. i Birger N. Haug, Lars Borger Hansen.

Birger N. Haug forhandler Nissan, Hyundai og Subaru. Fra Røyken Næringspark leverer de biler til forhandlerne i Oslo og Akershus via E18 og til Vestby og Follo langs E6 via Oslofjordtunnelen, som bare ligger noen minutter unna. Men hvordan er erfaringene etter tre år?

– De er veldig gode. Næringsparken ligger i naturskjønne omgivelser, det er mange store, spennende virksomheter her og samarbeidet er godt. Med vårt store volum av biler måtte vi ha et stort anlegg nær de store Europa-veiene, og det har vi fått. Her kunne vi bygge stort og få skreddersøm uten for mange restriksjoner, og driftskostnadene er lave til å ligge så nær Oslo. Anlegget har forøvrig så stor kapasitet at vi også klargjør for eksterne kunder. Ellers har vi stor glede av Oslofjordtunnelen. Skal jeg i et møte i Oslo, er tunnelen ofte raskeste vei for å unngå kø.

Strategisk plassert: Birger N. Haug får rundt 12.000 vogngjennomganger i året, hvorav 9000 av dem er gjennom eget salg (2018) .


Alle tomtene solgt
Ola Mæhlum forteller at alle tomtene i næringsparken er solgt, og de fleste er bebygget. Neste byggetrinn på 100.000 kvm, fordelt på åtte tomter, er allerede er planlagt. Men det er ikke alle tomteeiere som nødvendigvis skal bruke tomtene selv. Dermed ligger det godt til rette for bedrifter med behov for store, skreddersydde lokaler innen lager, logistikk, industri og verksted.

– Ticon Eiendom AS er en stor eiendomsaktør i Drammensregionen, som også har flere byggeklare tomter i Røyken Næringspark med glimrende beliggenhet. Leietakere kan få det akkurat slik de ønsker til en lav kostnad, blant annet har vi satset på bergvarme for både varme og kjøling - det halverer gjerne strømkostnadene. Og er det én ting mange virksomheter i dag trenger, så er det nok parkeringsplasser. Det er det mer enn nok av i Røyken Næringspark, forteller Asgeir Svendsen, som er direktør for næringseiendom i Ticon Eiendom AS.

Røyken Næringsråd har hjulpet mange virksomheter med å etablere seg i Røyken Næringspark. Daglig leder Hilde Thorud kan fortelle om mange fornøyde leietakere.

– Vi bistår med å knytte bedriftene sammen. Næringsparken har egen grunneierforening, og vedtektene sier klart at man skal samarbeide om alt som gjelder alle. Sånt blir det godt miljø av. Dessuten er Røyken Næringsråd en høringsinstans mot det offentlige for å bedre rammebetingelsene. Nå jobbes det for eksempel med Ruter og Viken fylke for å få buss til næringsparken. Det håper vi å få på plass, avslutter Thorud.  


Se prospekt    Kontakt megler

 

Flytte til Røyken Næringspark?
For mer informasjon om ledige lokaler/besiktigelse, kontakt Malling & Co ved megler

Thomas Sørum, Rådgiver utleie
+ 47 996 94 936
tso@malling.no